Hőszigetelés

Hőszigetelés (Üvegen keresztűl keletkező transzmissziós hőveszteség csökkentése)

Hőszigetelés, hangszigetelésAz épületek hőveszteségének zöme az ablakoknál keletkezik, ugyanis a magyar szabvány a hőátbocsátás mértékét a falaknál k = 0.6 W/m2K az ablakoknál k = 3.0 W/m2K. Azaz a szabvány ötszörös hőveszteséget tűr el az ablakoknál.

Ezeket az igen magas transzmissziós fűtési hőenergia veszteségeket kétféleképen csökkenthetjük alapvető nagyságrendben: a két üveg közötti szigetelő légpárna vastagságát megnöveljük, azaz egy harmadik üveg felszerelésével egy további (második) hőszigetelő légpárnát hozunk létre, valamint a hagyományos siküveg helyett belső üvegként a szobai hőt 90 %-ban visszaverő u.n. „bevonatos”, nagy emisszivitású (Planibel-G) üveget alkalmazunk.

Fennti igényeket maradéktalanul elégiti ki a DUPLO-rendszerű harmadik üvegtábla. Ezzel a hőátbocsátási tényezőt (40-60%-al) k = 0.9-1.1 W/m2K értékre tudjuk csökkenteni, ami már gyengébb minőségű fal (B-30-s, vagy panelfal) hőszigetelésének felel meg.

A Duplo-ablak egy műanyagkeretes, speciális harmadik ablakréteg

Miből áll a DUPLO ablakszigetelés

A DUPLO ablak egy méretére levágott 4 vagy 6 mm vastag hővisszaverő, "keménybevonatos” (Planibel-G) üvegtáblából áll, melyet egy keskeny speciális műanyag lécekkel keretezzük be és a pántos (zsanéros) lécet az ablakkeretre csavarozzuk fel. Így az együtt mozog az ablaktáblával, de a zsanéros oldalának köszönhetően önállóan is nyitható valamint könnyen tisztítható. Az ablakon a Duplo rendszerrel egy második légpárna alakul ki. A profilléc ablakra fekvő része puha félkörszerelvényű és így tökéletes légzárást és hőszigetelést biztosít még egyenetlen felületen is.

DUPLO ablakszigetelés előnyei

 • Minden ablakméretre, és típusra felszerelhető
 • Meglévő abalakot nem kell kiszereleni, nem kell rendőnyt, redőnytokot illetve kűlső-belső párkányt cserélni (mint ablakcsere esetén)
 • Gyorsan és tisztán szerelhető, nincs kőműves-, festő-munka (mint ablakcsere esetén)
 • Nincs szükség átfestésre
 • Mosható, könnyen tisztítható
 • Erkély és bejárati ajtókat is szigetelheti vele
 • Fa, fém, alumínium és műanyag ablakokra egyaránt felszerelhető. A fa ablakok élettartama 150-200 év.
 • Igen nagy táblákra (4 m alatt) is felszerelhető
 • Íves ablakok is kiképezhetők
 • A fa ablakkeret hőszigetelő képessége jobb, mint a műanyag ablakkereté. A DUPLO-DUPLEX rendszerrel az ablakokon keletkező hőmennyiség 40-60%-al csökkenthető.
 • É.M.I engedélyes
 • 10 év garancia

DUPLO hőszigetelés (4 mm-es üveg)

Az energia egyre többe kerül. Ne fűtse az utcát! Egyrétegű üvegtábláknál a Duplo-ablak az eredeti 5,2 W hőátbocsátási értéket 2,6 W-ra csökkenti. De kétrétegű üvegablaknál ez a hőszigetelés is legalább további 40-60% energia megtakarítást eredményez. És ezt a hőszigetelést olcsón, egyszerű eszközökkel érheti el.

Hőfénykép DUPLO-DUPLEX szigetelés után Hőfénykép DUPLO-DUPLEX szigetelés előtt
Duploval Duplo nélkül

A hőtechnikai értékek növekedése egyrészt az új légréteg, de legnagyobb részben a speciális Planibel-G márkanevű a szobai hőt 90%-ban visszaverő nagy emisszimitású, belső felületén fém szórt hővisszaverő bevonattal ellátott 4 mm-es üvegnek köszönhető. A Planibel-G üveg nyáron a kívülről jövő meleg napsugarakat veri vissza (42%), télen pedig a felfűtött lakás melegét tartja bent (90%). A Planibel-G üveg csak a hőt veri vissza, a fényt átengedi!

A DUPLEX szalaggal egyszerűen lezárhatja az ablakok légréseitHőszigetelés, hangszigetelés

DUPLEX tömítés

Az öntapadó ragasztóréteggel ellátott speciális műanyagból készülő, rugalmas, nem öregedő, mosható Duplex tömítő szalag egyszerűen szerelhető és lezárja a falcok légréseit. Ez a tömítés rugalmasan követi a falcok változó méretű hézagait és az itt tapasztalt - egyébként igen jelentős - hőveszteséget szinte maradéktalanul kiküszöböli.

Miért válassza a DUPLEX szalagot

A Német Stiftung Warentest által végzett 25 különböző tömítőprofil vizsgálata szerint a V-profilú tömítőszalagok bizonyultak jónak, és ezen belül a Duplex szalag minősítése volt a legjobb. A különböző profilgumik középmezőnyben helyezkedtek el, a habszivacsok, mint erre alkalmatlanok, zárják a sort.

A profilgumik a tömítendő réseket csak korlátozva tudják szigetelni, ugyanis 0-1,5 mm körüli réseknél az anyag összenyomott vastagsága feszítést, vetemedést idézhet elő, a gyártási méreten túl nem tudnak kiterjedni, zárni és így csak közel azonos tágasságú hézagok lezárására alkalmasak.

DUPLEX szalag előnyei

 • Megbízhetóan meggátolja a hideg légáramlatot és nagymértékben (10%-ra) csökkenti a filitrációs hőveszteséget.
 • Olcsó, többféle méretben kapható.
 • Könnyen akár házilag is felszerelhető, öntapadós, könnyen cserélhető, javítható.
 • Különböző méretű réseket is ki tud tölteni, egyazon ablakon belül.
 • A gumitömítésekkel ellentétben a DUPLEX szalag használatával az ablak nem vetemedik tovább.
 • Erkély és bejárati ajtókat is szigetelheti vele.
 • Fa, fém, alumínium és műanyag ablakokra egyaránt felszerelhető. A fa ablakok élettartama 150-200 év.

Választék

A Duplex szalag két méretben is rendelkezésre áll, a keskenyebb (19 mm-es) 0-6 mm, a szélesebb (32 mm-es) 0-10 mm tágasságú hézag lezárását biztosítja. Az utóbbi kiválóan alkalmas vetemedett szárnyú bejárati ajtók hézagtömítésére.

Letex szalag ajtóra

A Letex egy speciáli műbársonyból készült öntapadós tőmítő szalag, amit kifejezetten ajtókhoz ajánljuk. A Letex szalag a lábtörlőn, egyéb akadályokon egyszerűen átsiklik, miközben az ajtó csukott állapotában meggátolja a hideg levegő beáramlását a fűtött szobába. A Letex szalag alkalmas a fűtött és fűtetlen szobák közötti huzat csökkentésére.

Letex szerelése ajtóra:

A Duples és Letex öntapadós szalagok megvásárolhatók külön termékként is, (telephelyünkön)  ilyenkor önnek kell elvégeznie a felragasztást! Vásárlás előtt telefonos egyeztetés szükséges!

Hogyan történik a beépítés?

Ha tájékozódni szeretne a várható költségekről, a költségszámítás segítséget nyújt ebben, de a megrendelés előtt helyszíni felmérés szükséges, ahol szakemberünk pontosan leméri a nyílászárókat. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy azonos névleges méretű ablakoknál is több milliméter lehet a szerkezet méreteltérése.

A felmérés alapján elkészítjük a szárnyakat, a helyszínen már csak a pánt felhelyezése, a rögzítőcsavarok beépítése és a Duplex hézagtömítő profilok beragasztása szükséges. Ezért a helyszíni munka igen gyors és tiszta, semmiféle bontási vagy helyreállítás tevékenység nem szükséges.

Garancia

Duplo ablakra 10 év gyártói anyaggarancia, ÜVEGTÖRÉS KIVÉTELÉVEL!

A szalag anyaga szakszerű felragasztás esetén garantáltan megtartja a szigeteléshez szükséges rugalmasságát 3 éven keresztül.

 PANTÁV Távközlési Szolgáltató és Kereskedelmi KFT. | Hőszigetelés, hangszigetelés pótüveges megoldással, 2011.
KAPCSOLAT
Telephelyünk: 7630 Pécs, Diósi út 51.
Postacím: 7607 Pécs Pf. 16.
Telefon: +36 72/516-666 +36 72/516-665
+36 30/205-9200
Fax: +36 72/243-000
GPS: N 46°5'5.17" , E 18°15'32,36"
E-mail: pantav@pantav.hu