Egyeb

Hőtükör

A radiátorokat a komfortos hőhatás érdekében az ablakok alá szereljük. A radiátor pedig a hőenergiát minden irányban sugározza, így az előtte álló külső falra is. A fal és a radiátor közti térben ennek hatására 30-35 C fok hőmérséklet is kialakul. A hő veszteség képletében pedig (U = . . . .K) a külső-belső hőmérséklet különbség szorzóként szerepel. Így tehát ebben az esetben "tudatosan fűtjük az utcát". Érzékeny hő fotón még a radiátorbordák is kirajzolódnak.

Megoldás: A radiátor előtti külső falat "hő tükörrel" kell borítani. Költsége jelentéktelen, hatása intenzív, gazdaságossága vitathatatlan. Ugyanez a meleg légpárna alakul ki az ablak előtt is, ha az ablak elé függönyt szerelünk. A radiátorra egy a lakás stílusának megfelelő esztétikus deszkalapot fektetünk, hogy a radiátor a hőt felfelé ne sugározhassa, ott az üvegfelületen - az épület leggyengébb hőszigetelő elemén - különlegesen intenzív energiapazarlás ne alakulhasson ki.

Redőnytok szigetelése

Amennyiben a szigetelendő ablak felett redőnytokos redőny is beépítésre került, célszerű ennek is a szigetelése, mert lényegesen ronthatja az ablakok Duplo-rendszerű szigetelésének a hatását.

Megoldás: A redőnytok szobaoldali oldala csak egy levehető vékony falemezzel van borítva, melynek szigetelőképessége igen gyenge. Ezért minden esetben ennek éleit (felfekvését) Duplex-szalaggal szigetelni kell.           

Hőszigetelés esetén a rendelkezésünkre álló vastagságban EPS-lemezzel (hungarocell) töltendő ki a szabad tér.
Hangszigetelés esetén a (Pemübel Ba-Barix) vagy Tecsund 70 roll 7 kg/m2 lemezével borítandó belülről rések nélkül a redőnytok szobai oldala és az alsó fele.

A hő és hangszigetelés kombinálható!

Kiegészítő berendezések: súrlódófék

A nyílászárók használatát, működtetését komfortosabbá tevő berendezések felszerelését, karbantartását, cseréjét szakembereink garanciával elvégzik.

Súrlódófékes nyitáshatároló utólagos beszerelése

Találkozott már azzal a kellemetlen jelenséggel, hogy az ablakszárny nyitott állapotban nem áll meg abban a szögben, ahol szeretné?  Vagy kinyílik, vagy becsukódik, néha egészen gyors mozgással. Dühítő tud lenni! Becsukódó ablakszárny esetén az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy a pántoldalon egy faékkel (vagy bármilyen kemény tárggyal) kitámasztjuk, amikor szellőztetni szeretnénk. A bent felejtett ék ellenében becsukott,  ablaknál bekövetkezhet  pánt-, vagy szárnykeret-törés.

A megoldás: Súrlódófékes nyitáshatároló beépítése: Beszerelt súrlódófék rejtett módon, nyitott ablaknál van beépítve. Az ablak (ajtó) csukott állapotában nem látszik.

Kettős funkciója van: Beállítható a nyitás maximális szöge 90°-ig. Tovább nem nyílik (a huzat, vagy a lendületes kisgyerek nem tudja az ablakot a falnak vagy az üveges vitrinbe belenyitni), és bárhol megállítható.
Nem csukódik, vagy nyílik a fent leírt, bosszantó módon, és a huzatnak is ellenáll. Amikor ezt a funkciót nem akarjuk használni, valamiért sarkig ki akarjuk tárni az ablakot, akkor egy mozdulattal kiiktathatjuk.

 PANTÁV Távközlési Szolgáltató és Kereskedelmi KFT. | Hőszigetelés, hangszigetelés pótüveges megoldással, 2011.
KAPCSOLAT
Telephelyünk: 7630 Pécs, Diósi út 51.
Postacím: 7607 Pécs Pf. 16.
Telefon: +36 72/516-666 +36 72/516-665
+36 30/205-9200
Fax: +36 72/243-000
GPS: N 46°5'5.17" , E 18°15'32,36"
E-mail: pantav@pantav.hu